De tijdlijn

Het combineren van een lopende studie met het schrijven van een boek is een gecompliceerde zaak. Daarom was ik ook erg content met het feit dat dit simpelweg mogelijk was. Door middel van het invullen van EC's binnen de minorruimte, had ik eindelijk de tijd en de mogelijkheid om dit te gaan proberen.

Het concept voor "Moord op de Vampier" dateert uit december 2019, toen deze titel tijdens een fietstocht van een bushalte naar huis bij me opkwam. De plotdetails volgden in de weken daarop, samen met de personages en enkele locaties. Tegen de tijd dat ik in februari met het schrijven begon, had ik het eerste hoofdstuk al bijna volledig in mijn hoofd zitten.

Deze maand verdeelde ik mijn werk over de school en thuis, totdat in maart de coronapandemie zich liet gelden en ik vanuit huis verder moest gaan werken. In mei had ik de eerste druk af, waarna ik tot en met augustus deze heb herlezen en aangevuld.

De benadering van Boekscout vond in januari plaats. Het contract volgde kort daarna, samen met een aantal correctierondes. Mensen werden benaderd, meer aanpassingen werden gedaan, het boek werd meermaals herlezen om het zo foutloos en zo vermakelijk mogelijk te krijgen. En nu, deze tweede april, kan ik de releasedatum voor het boek bekend gaan maken:

7/5/2021

Vanaf dan zal "Moord op de Vampier" op Boekscout, Bol.com en bij fysieke boekhandels (op aanvraag) te vinden zijn. Ik hoop dat jullie er net zo naar uitkijken als ik.

ML


Twitter Facebook LinkedIn VolgenDe tijdlijn

Het correctieproces